Informatie over motor:

Motorrijlessen:

Voor de eerste ervaringen op een motor is een motor met dubbele bediening aanwezig. Op een rustige plek gaat de instructeur je de bediening van de motor uit te leggen en bij je achterop om je te begeleiden.

Heb je de bedieningen van de motor onder de knie, dan kunnen de lessen aangepast worden: je gaat alleen op de motor gevolgd door de instructeur op de motor. Je krijgt dan aanwijzingen via de portofoon. Aansluitend aan de praktijkles worden de verrichtingen doorgesproken. 

Je mag motorrijlessen volgen zonder een motortheoriecertificaat als je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B (auto). Heb je nog geen rijbewijs dan moet je eerst je theoriecertificaat  halen voordat je begint met lessen.

Let op: met CODE A 80. dus vanaf 21 jaar op een zware motor, je wel eerst je theorie halen. Je kan dan wel beginnen met lessen op een A2 motor, maar niet op de A categorie.


De theorielessen worden op de rijschool gegeven. Meld je vooraf even aan!

Voordat het praktijkexamen aangevraagd kan worden,moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat

Wist je dat er 4 categorieën motorrijbewijzen zijn?

A1 is voor jongeren vanaf 18 jaar t/m 20 jaar, dan krijg je les op een 125 cc motorfiets.

A code 80 is voor mensen boven de 21 jaar, is vanaf juni 2017 ingegaan. Als je 21 bent en je slaagt voor je motorrijbewijs, kan je na twee jaar de code 80 laten verwijderen, dan mag je op een motorfiets met vol vermogen rijden. Als je de leeftijd boven de 24 jaar hebt bereikt en je schaft een nieuw rijbewijs aan, komt de code 80 te vervallen. In dit geval hoef je dus niet opnieuw examen te doen. 

LET OP: JE RIJBEWIJS B IS NIET GELDIG ALS THEORIE, JE DIENT EERST JE THEORIE TE HALEN, BIJ A CODE  80.

A2 is voor mensen vanaf 20 jaar t/m 24 jaar, dan krijg je les op een 35 kw motorfiets.
A is vol vermogen en is voor 24 jaar en ouder. Wij geven geen les meer in de categorie A1 en A2.

Als je een A1 rijbewijs hebt en je wil je A2 rijbewijs gaan halen, moet je opnieuw examen doen. Dan ga je lessen op een A2 motor, mits je twee jaar in het bezit bent van een A1 rijbewijs. Wij geven geen les meer in deze categorie.

Als je een A2 rijbewijs hebt en je wil een A rijbewijs gaan halen moet je opnieuw examen doen, en ga je lessen op een A motor fiets, mits je twee jaar in het bezit bent van een A2 rijbewijs. Wij geven geen les meer in deze categorie.


De eerste drie rijlessen voor €140,- geldig tot 1 maart 2024.
De prijs per les voor de motor is € 69,50 per uur. [januari 2024, prijswijzigingen voorbehouden]

Theorie lessen zijn alleen on-line te volgen en anders in overleg.     

Er zijn pakketten te koop! Als u daar informatie over wilt hebben, mail ons of bel ons. Pakketten dienen in 1 keer betaald te worden, voor in termijnen te betalen gaat alleen in overleg en worden administratiekosten berekend.

We hebben ook waardecheque's voor 10% korting bij motorkleding center MKC.
Als je dan je motorrijbewijs hebt behaald en je hebt een motor, kan je voor onderhoud en/of vervolgtrainingen terecht bij:
Extress Hellmeerstraat 21 2141 XE Vijfhuizen.

Email : ceesvandenhoek.rijschool@gmail.com
Tel     : 023-5251557
Mob   : 06-51209246 


 

 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info